Ако икада наиђете на озбиљне проблеме са својим Андроид уређајем или ако планирате да га продате, можда ћете морати да извршите ресетовање на фабричка подешавања.

Овде ћемо вас научити како да вратите фабричка подешавања на Андроид. Такође ћемо покрити како можете опоравити податке након ресетовања на фабричка подешавања.

Шта је фабричка подешавања?

Ресетовање на фабричка подешавања је процес који обављате на уређају, као што је телефон или таблет. Ово брише све ваше личне податке ускладиштене на уређају и враћа га у првобитно стање у којем је био када је уклоњен из фабрике – отуда и назив “фабрички” ресет.

Можда ћете видети и фабричко ресетовање под називом „Мастер ресет“ или „Враћање система“. Понекад људи колоквијално називају уређај „брисањем“, што обично значи ресетовање на фабричка подешавања.

Зашто ресетовати на фабричка подешавања?

Може бити много разлога за враћање на фабричка подешавања на Андроид уређају. Прво, ако желите да продате свој уређај, не желите да купац има приступ вашим подацима. Зато увек треба да извршите фабричка подешавања пре него што дате свој уређај неком другом.

Друго, можда већ неко време имате свој уређај и пун је апликација које не желите. Пошто ради споро, враћање на фабричка подешавања ће све вратити у чисто стање и ваш уређај би требало да ради брже. Одатле можете поново да инсталирате само апликације које су вам потребне.

На крају, ако је ваш уређај наишао на неку врсту софтверског проблема који не можете да решите, враћање на фабричка подешавања може помоћи у решавању проблема.

Како да ресетујете на фабричка подешавања Андроид уређај

Андроид долази са опцијом за ресетовање на фабричка подешавања у својим подешавањима, тако да је то лако учинити.

Пре него што извршите ресетовање, уверите се да сте направили резервну копију свих важних података на свом Андроид уређају. Такође можете направити резервну копију подешавања апликације, листу омиљених апликација и осигурати да се медији попут фотографија, видео записа и музике чувају у Гоогле Цлоуд-у.

У овом менију ћете видети опцију са ознаком Обриши све податке (ресетовање на фабричка подешавања). Ово је опција коју желите, па је додирните.

Видећете страницу за потврду под називом Обриши све податке (ресетовање на фабричка подешавања). Ова страница вас упозорава да ће наставак избрисати податке као што су ваш Гоогле налог, подешавања система и апликација, преузете апликације, музика, фотографије и други кориснички подаци са вашег уређаја.

Пре него што се ваш телефон ресетује, видећете страницу за потврду која објашњава податке, који ће бити избрисани током процеса ресетовања.

Такође ћете видети листу апликација које ће бити деинсталиране са вашег уређаја и листу налога на које сте тренутно пријављени.
Ако сте сигурни да желите да ресетујете, померите се надоле, а затим притисните Ресет.

Ово започиње процес ресетовања на фабричка подешавања. Када се уређај ресетује, можете га подесити као да је нови уређај.

Можете ли грешком да ресетујете телефон на фабричка подешавања?

Ресетовање на фабричка подешавања може имати страшне последице, па су програмери софтвера покушали да осигурају да није могуће извршити случајно ресетовање на фабричка подешавања. Да бисте извршили ресетовање на фабричка подешавања и избрисали своје податке, мораћете да прођете кроз неколико корака, а можда ћете чак морати да унесете лозинку пре него што брисање почне.

Имајући то у виду, још увек је могуће извршити случајно ресетовање на фабричка подешавања ако сте забрљали подешавања или нисте 100% свесни шта радите.

Ако сте управо извршили ресетовање на фабричка подешавања на телефону и осећате се као да сте изгубили све, можда нећете моћи да поништите фабричка подешавања, биће вам драго да чујете да можете нешто да опоравите. можда моћи. Информације

Да ли се подаци могу опоравити након ресетовања на фабричка подешавања?

Након ресетовања на фабричка подешавања, да ли се ваши подаци могу опоравити или фабричка подешавања брише све? Кратак одговор је да, неки подаци се могу повратити. Људи често мисле да када изврше фабричка подешавања, њихови подаци се потпуно уклањају са уређаја и да им се више не може приступити. Међутим, није неопходно.

Могуће је повратити податке фабричким ресетовањем. Ово може бити од користи ако сте грешком ресетовали и желите да вратите своје податке. Али ово може бити проблем ако сте извршили ресетовање да бисте заштитили своје податке.

Андроид долази са уграђеном енкрипцијом за заштиту ваших података

Пре много година, Андроид уређаји нису били подразумевано шифровани. То је значило да су чак и након ресетовања на фабричка подешавања неки подаци и даље били доступни у интерној меморији уређаја.

Доступни су алати који се могу повезати са уређајем за претходно ресетовање и преузети избрисане датотеке, које могу укључивати личне податке као што су контакти, текстови или фотографије. Да бисте заштитили своје податке, мораћете да шифрујете свој уређај пре него што извршите фабричка подешавања.

Међутим, пошто је Андроид 6 Марсхмаллов, Андроид уређаји се подразумевано испоручују шифровани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *